Αξιοθέατα

Ένα νησί με ιδιαίτερο χαρακτήρα

Κάρπαθος

Αγνή ομορφιά, παράδοση και θαλάσσια σπορ

Πέρα από την ακατέργαστη ομορφιά της, η Κάρπαθος παρουσιάζει ιστορικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Μοναδικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πλούσιο βυθό και θαλάσσια σπορ, μονοπάτια με τεράστια ποικιλία χλωρίδας για πεζοπορία, οικισμοί βγαλμένοι από το παρελθόν, ιστορικές εκκλησίες και ζωντανή παράδοση. Όλα αυτά κι ακόμα παραπάνω συνθέτουν για τον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία για αξέχαστες διακοπές.

Αφιάρτης

Ένας τόπος βγαλμένος από μύθο

Με όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, ο Αφιάρτης σίγουρα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του επισκέπτη. Μπολιασμένος στη νότια πλευρά της Καρπάθου, αποτελεί τη μεγαλύτερη πεδιάδα του νησιού. Η πλούσια ιστορία της περιοχής θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Περιηγηθείτε στα ερείπια της αρχαίας Θαεθούς, επισκεφθείτε τα ερείπια του παλαιοχριστιανικού ναού που φημολογείται πως είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και απολαύστε τον καυτό ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες της περιοχής.

Παραλίες

Κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές

Με περισσότερες από 100 καταγεγραμμένες ακτές, η Κάρπαθος με τα καταγάλανα νερά της, αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για όλα τα γούστα. Οργανωμένες ή ανοργάνωτες, με κύματα, με άμμο, προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή καραβάκι, ένα είναι σίγουρο: οι παραλίες του νησιού θα σας μείνουν αξέχαστες!

Οικισμοί

Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική

Η Κάρπαθος ως «ζωντανό αξιοθέατο» εντυπωσιάζει πάντα τους επισκέπτες της με τους ιδιαίτερους οικισμούς της. Κάθε ένας με διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά πάντα εντυπωσιακοί, οι οικισμοί της Καρπάθου αποτελούν το διαμάντι του νησιού. Επισκεφθείτε τις μεσαιωνικές Μενετές, τη φημισμένη από τους επισκέπτες της Αρκάσα, τα Σπόα που συνδυάζει βορά και νότο και το Όθος, το πιο ορεινό χωριό του νησιού.

Όλυμπος

Ζωντανή παράδοση

Ένας ιδιαίτερος οικισμός με άπλετη ομορφιά, η Όλυμπος θα σας χαρίσει μαγευτικές στιγμές. Τα ασβεστωμένα σοκάκια, οι 70 ανεμόμυλοι, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των κατοίκων, κάνουν αυτό το μέρος μοναδικό. Κάντε μία βόλτα στα δρομάκια της Ολύμπου, απολαύστε τη θέα, θαυμάστε τα γεωμετρικά σπίτια χτισμένα ανάμεσα στον 7ο και 9ο αιώνα, χαρείτε τη μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού στον ξυλόφουρνο και ταξιδέψτε σε μία άλλη εποχή.
καρπαθος αξιοθεατα - Poseidon Blue Gastronomy Hotel

Εκκλησίες

Οι εκκλησίες του νησιού, μικρές ή μεγάλες, σε κεντρικά σημεία ή όχι, αποτελούν σημαντικό αξιοθέατο του νησιού. Πλούσιες σε ιστορία και με περίτεχνη αρχιτεκτονική, οι εκκλησίες του νησιού είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Απολαύστε τη θέα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, θαυμάστε το καμπαναριό της εκκλησίας της Υπαπαντής, και επισκεφθείτε τα ερείπια της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, χτισμένη στην πρώιμη Βυζαντινή περίοδο.
καρπαθος αξιοθεατα - Poseidon Blue Gastronomy Hotel

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου

Αν σας αρέσει η ιστορία, στην πρωτεύουσα της Καρπάθου, τα Πηγάδια, θα βρείτε στεγασμένο σε ένα κτήριο χτισμένο κατά την ιταλοκρατία, το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Θα δείτε εκθέματα από τους προϊστορικούς ως τους μεταβυζαντινούς χρόνους, ενώ στη βυζαντινή πτέρυγα θα βρείτε πληροφορίες και ευρήματα του νησιού από την Παλαιοχριστιανική περίοδο ως και τον 16ο αι. Σημαντική είναι και η τοιχογραφία από το ναό των Αγίων Αποστόλων που χρονολογείται στον 14ο αι.
καρπαθος αξιοθεατα - Poseidon Blue Gastronomy Hotel

Λαογραφικό Μουσείο Όθος

Στο χωριό Όθος, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων. Το Λαογραφικό Μουσείο Όθος, αποτελεί μία πιστή αναπαράσταση ενός παραδοσιακού καρπαθικού σπιτιού. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τον τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού, αλλά και για έθιμα όπως η στυλομαντήλα, να δείτε χειροποίητα κεντήματα και κεραμικά, καθώς και παραδοσιακά μουσικά όργανα.